Webinars over ADHD

Ervaar meer rust met een opgeruimde agenda <br> & to do list.
Ervaar meer rust met een opgeruimde agenda
& to do list.
Hoe breng je je kind meer tot rust?
Hoe breng je je kind meer tot rust?
Ervaar meer rust met een opgeruimd huishouden <br> & huis.
Ervaar meer rust met een opgeruimd huishouden
& huis.

ADHD is een veelvoorkomende aandoening die gekenmerkt wordt door een overmatige beweeglijkheid (hyperactiviteit), concentratiestoornissen, impulsief gedrag en onoplettendheid.

ADHD is een stoornis in de ontwikkeling van het zenuwstelsel die zich openbaart in de kindertijd en zich vaak verderzet tijdens het volwassen leven. De manier waarop de symptomen tot uiting komen in de overgang van kind naar volwassene kan wel veranderen en werken veelal belemmerend in het dagdagelijks functioneren binnen het gezin, op school, het werk en het sociaal leven. 

Soms kunnen deze kenmerken leiden tot een negatief zelfbeeld, faalangst, perfectionisme of stemmingsstoornissen. 

Personen met ADHD hebben anderzijds ook heel wat positieve eigenschappen die ze kunnen inzetten in hun leven zoals humor, een groot probleemoplossend – en relativeringsvermogen en creativiteit. En zijn vaak ook heel open, eerlijk en empathisch naar anderen toe. 

Het hebben van ADHD hoeft echter geen probleem te vormen als je weet hoe ermee om te gaan. De kenmerken en gevolgen verschillen per persoon, net als de mogelijkheden om goed te functioneren met ADHD. Gelukkig zijn er veel effectieve manieren die ervoor zorgen dat je mét ADHD een goed leven leidt. 

 

Naar aanleiding van de MAAND VAN ADHD in OKTOBER 

 geven we 3 gratis workshops, die een extra duwtje in de rug kunnen geven in het omgaan met ADHD. 

 

Dus zorg dat je er zeker bij bent en reserveer alvast een online webinar plaatsje op 1 of meerdere ADHD workshops. 

Wij hebben gekozen voor interactieve workshops van 1u - 1.5u waarbij je via anonieme chat vragen kan stellen. 

webinar -14 okt

Ervaar meer rust met een opgeruimde agenda & to do list.

Thema’s zoals structuur, routines, agenda, to do’s, notities, prioriteiten stellen, projecten, uitstelgedrag en hyperfocus komen hierin aan bod.

webinar - 21 okt

Hoe breng je je kind meer tot rust?

Bij deze workshop vragen we om de video aan te zetten. Maar uiteraard kan deze ook anoniem met video uit gevolgd worden.

Hierbij belichten we de thema’s structuur in het gezin, beloningssystemen, positief opvoeden, hoe omgaan met emoties en happen naar adem… hoe doe je dat als ouder met een kind met ADHD.

webinar - 28 okt

Ervaar meer rust met een opgeruimd huishouden & huis.

In deze workshop bekijken we het opruimproces op korte en lange termijn, de methodiek, een opruimplan en de valkuilen. En bij het organiseren van je huishouden gaan we huishoudroutines, prioriteiten en huishoudsystemen onder de loep nemen

Vanuit de online groepspraktijk, gaan Joke Roels als opvoedingscoach en Katy Vanderstraeten als ADHD, Time – Focus – Balance coach deze webinars vanuit hun expertise leiden.

Reserveer hieronder jouw webinar(s) :


14/10 20:00 Ervaar meer rust met een opgeruimde agenda & to do list21/10 20:00 Hoe breng je je kind meer tot rust?28/10 20:00 Ervaar meer rust met een opgeruimd huishouden & huis.