rouw, rouwen hoe doe je dat

Rouw en rouwen

Wanneer er ‘ROUW’ geschreven staat denken we dikwijls alleen aan het overlijden van een dierbare. Echter worden we doorheen ons leven dikwijls geconfronteerd met rouw en verlies op allerlei vlakken, denk maar aan jobverlies, verlies van gezondheid, echtscheiding, enz. In de literatuur wordt dit omschreven als levend verlies.

In onze cultuur heerst er dikwijls nog een taboe betreffende rouwen, we gaan het uit de weg, denken er liever niet aan, het wordt gezien als iets negatief. Maar als je aan het woord Rouwen een ‘T toevoegt, dan heb je het woord ‘Trouwen’ en dat heeft dan weer te maken met de grote L ‘LIEFDE’.  We verklaren deze uitspraak even: Waarom Rouwen we? Omdat we iets of iemand verliezen dat ons heel dierbaar is, waar we afscheid van moeten nemen en dit zorgt dikwijls voor veel pijn en verdriet.

Ook op de werkvloer worden we hiermee geconfronteerd. Verlies van een collega, een collega die geconfronteerd wordt met verlies, etc. Hoe ga je hiermee om als bedrijf? Als leidinggevende? Is er een protocol betreffende rouw? Mag je uw kwetsbaarheid tonen als medewerkers/leidinggevende? Is er een reden waarom deze persoon opnieuw ziek is? Is er een verband met iemand die rouwt en het functioneren op de werkvloer? Hoe zorg ik voor verbinding met de collega’s? Wat zeg ik en wat zeg ik niet tegen een collega die rouwt?

Dus vele vragen, struggles waarmee we dagelijks geconfronteerd worden als leidinggevende, binnen een bedrijf. Tijdens de workshop gaan we in dialoog met elkaar en trachtten we een antwoord te bieden op al jouw vragen.

rouwen op de werkvloer

De online workshops gaan door op volgende dagen telkens van 09u30-11u30

  • 28 juli 2022 OF
  • 18 augustus 2022 OF
  • 10 september 2022

Kostprijs 25 euro

Of ben je al overtuigd van het belang van een ROUWPROTOCOL binnen jouw bedrijf maar weet je niet goed hoe te beginnen? Wij helpen je graag verder op onze online opleidingsdag op 22 september van 09u00-16u30. Hierbinnen ontvang je concrete tools om een rouwprotocol op te stellen van A-Z.

Kostprijs 125 euro

rouwen op de werkvloer