Groepspraktijk Groeistof helpt jou groeien

Groeitraject

Stel je eens voor: je voelt je niet goed in je vel, het is je allemaal teveel, je ziet door de bomen het bos niet meer.

  • Je wil terug met plezier gaan werken
  • Je wil je gezin beter ondersteunen en je beter voelen in je thuissituatie
  • Je wil stressvolle situaties beter aanpakken
  • Je wil meer rust en balans

Je voelt dat het zo niet verder kan, maar je weet niet waar te beginnen.

Hoe fijn zou het zijn dat je je gewoon kan aanmelden bij één vertrouwenspersoon, waarbij jij je verhaal kan doen. Een persoon die luistert naar jouw specifieke hulpvraag en jou na overleg een plan bezorgt voor een coaching traject op maat.

Altijd de juiste coach voor jou

Dat is het grote voordeel van het Groeitraject bij Groepspraktijk Groeistof. Tijdens jouw persoonlijke Groeitraject bundelen wij onze expertise. De meest geschikte coach en/of therapeut binnen onze praktijk zal zich over jou ontfermen, zodat je met deze personen aan elk gewenst stukje van je leven kan werken.

We luisteren nauwgezet naar je verhaal, bieden je nieuwe perspectieven en helpen je tot de oplossing komen, die voor jou werkt. Hierbij houden we rekening met jou als persoon en kijken we verder dan klachten en labels. We houden rekening met wie jij bent, welke thema’s voor jou belangrijk zijn, en op welke manier jij kan groeien.

Het Groeitraject staat voor hulp op jouw maat met een maximale ondersteuning vanuit alle verschillende expertises.

Onder begeleiding van de vertrouwenspersoon zal het team met veel aandacht je zorgvraag bekijken en jou een persoonlijk Groeitraject voorstellen wat het best aansluit bij jouw noden en behoeften. Aangezien je binnen het Groeitraject zal samenwerken met verschillende van onze coaches/therapeuten, zorgt het team voor kwalitatieve interne overdrachten zodat het voor jou heel vlot verloopt en jij niet telkens opnieuw je verhaal moet doen.

Hoe werkt het Groeitraject?

  1. Online intakegesprek met Joke Roels

Jij mag je verhaal vertellen en door de extra vragen van de vertrouwenspersoon, krijgen wij een goed beeld van wat er aan de hand is, en hoe we jou verder kunnen helpen. Welke thema’s liggen op tafel zodat jij écht geholpen wordt en écht resultaat kan bereiken?

Een oorspronkelijke hulpvraag bestaat meestal uit verschillende thema’s. Vaak liggen er onderliggende zaken mee aan de basis van je hulpvraag. Het intakegesprek is volledig gratis en vrijblijvend.

  1. Opstellen van jouw ideale coaching plan

Met de input van jouw intakegesprek, gaan wij intern binnen Team Groeistof nadenken over de expertises van welke coach/therapeut(en) een meerwaarde zijn om jou concreet verder te helpen.

Het grote verschil met een “gewoon” traject is dat we in het Groeitraject met de verschillende facetten van jouw probleem aan de slag gaan. Er zijn vaak meerdere aspecten die zorgen dat een probleem een probleem wordt, en je krijgt het beste resultaat door met al die verschillende aspecten aan de slag te gaan.

Dankzij jouw input tijdens het intakegesprek, kan team Groeistof een persoonlijk coaching plan opstellen met sessies bij onze verschillende coaches/therapeuten, met elk hun eigen expertise.

Een voorbeeld uit de praktijk:

Teamoverleg groeitraject

Een koppel vertelt dat het moeilijk loopt met de opvoeding van de kinderen. Twee van de drie kinderen hebben een dubbele diagnose en het 3e kind zit in een onderzoeksfase. Ze vragen hulp om de kinderen terug wat rustiger te laten zijn. Door wat vragen te stellen vertelt vader dat hij al 3 maanden thuis zit met een burn-out en ook moeder geeft aan dat ze het gevoel heeft dat zij nu alles moet dragen.

Ze lijkt af te stevenen op een depressie. Dit gezin kampt niet enkel met een opvoedingsvraag. Ook de ouders kunnen zowel samen als apart verder geholpen worden.  Het gaat niet enkel over de opvoeding. Het gaat ook over de mentale gezondheid van de ouders apart, het welzijn van het gezin en de opvoeding van de kinderen.

  1. Feedback en voorstelling coaching plan

Tijdens het volgende online gesprek stellen we jou jouw coaching plan voor. Hierin zal concreet beschreven staan met welke thema’s we aan de slag willen gaan.

Met welke thema’s we aan de slag gaan, welke expertise willen we daar tegenover zetten en hoeveel sessies met onze coaches/therapeuten zijn daarvoor nodig. We geven jou ons advies en we lichten ook toe waarop dit gebaseerd is.

Het complete Groeitraject coaching plan wordt met jou volledig besproken, zodat jij zelf ook jouw feedback hierop kan geven. Op basis van jouw behoefte, creëren wij een plan wat echt voor jou werkt, wat echt resultaat oplevert, zodat jij weer gelukkig door het leven kan.

Alles is bespreekbaar. Jouw welzijn is regel nummer 1 in dit Groepstraject.

Tijdens dit gesprek bespreken we ook welke investering het Groeitraject van jou vraagt. Het Groeitraject is volledig persoonlijk en op maat, waardoor je tijd, geld en energie bespaart. Je gaat namelijk enkel werken aan datgene waar jij effectief behoefte aan hebt om jouw gewenste resultaten te behalen.

Word jij ook een Groeier?

Kies jij voor jezelf en wil je komaf maken met de thema’s die jouw leven moeilijk maken?

Wil je graag (terug) stralen? Helemaal jezelf zijn en in je kracht staan?

Het uniek Groeitraject biedt jou het neusje van de zalm, want als team van coach/therapeuten met diverse expertises werken we met dit traject veel diepgaander en gedetailleerder op verschillende thema’s, waardoor je als persoon én als gezin echt kan (samen) groeien.