Kerndomeinen voor ondernemingen

OPENSTAANDE VACATURES, ondernemingen worden er meer en meer mee geconfronteerd. Posten worden niet ingevuld, de werkdruk vergroot. De energie geraakt stilaan op en zienderogen begint de impact zichtbaar te worden.  

Inzetten op een sterk RETENTIEBELEID, stilstaan bij hoe je als onderneming medewerkers kan aantrekken en behouden wordt daarom alsmaar belangrijker.  

Een sterk strategisch retentiebeleid biedt tal van voordelen. Want luisteren en inzetten op medewerkerswelzijn zorgt voor geëngageerde medewerkers en zij zorgen dan weer mee voor een positieve impact op   

  • Ziekteverzuim
  • Versterkende teamdynamieken en positieve werksfeer
  • Medewerkersbehoud
  • Verhoogde relatie tussen klanten en klantenbehoud
  • Verhoogde omzet
  • Versterkte reputatie en imago voor de organisatie
Ondernemingen kerndomeinen

Wel goed nieuws, ons B2B team kan jou en jouw onderneming hierbinnen begeleidenWant soms is het nodig om een stap terug te zetten om ademruimte te krijgen om te komen tot een vernieuwde blik. Dankzij de zuurstof die onze experten in uw onderneming inblazen kan deze verder groeien. 

En hiervoor zetten wij in op 5 KERNDOMEINEN, vijf hoekstenen die mee zorgen voor een stevige fundering voor uw bedrijf!    

IDENTITEIT 

Wist je dat IDENTITEIT het hart is van jouw bedrijf? Wat maakt jouw bedrijf uniek, wat doet jouw bedrijf onderscheiden van de anderen, wat is de kern van jullie bestaan? Waar sta je nu als bedrijf en hoe wordt er nagedacht over de toekomst? Dit zijn nog maar enkele vragen dewelke duidelijk dienen te zijn van buttom up tot top down. Want door iedereen mee te nemen in de missie, visie, strategie, waarden en cultuur worden de neuzen in dezelfde richting gezet. En dit bevordert op zijn beurt de samenwerkingen, verbondenheid, gerichte talenteninzet, herkenbaarheid, tevredenheid en productiviteit.  

Maar hoe pak je dit aan? Ons B2B team ondersteunt jouw bedrijf om identiteit meer te maken dan alleen maar woorden. Het wordt een verhaal wat iedere medewerker ademt, beleeft en communiceert. En hierdoor trek je de juiste klanten aan die op hun beurt het verhaal weer verder vertellen. Win-win dus.  

COMMUNICATIE EN GROEI 

Wist je dat je niet niet kan communiceren? Als mens spreken we ook via onze lichaamstaal en door non-verbale gedragingen, waardoor er vaak onduidelijk ontstaat. En onduidelijkheden zorgen op hun beurt weer voor stress, onrust en spanningen bij het individu en het team.  Aan de hand van bewezen methodieken en theorieën, ondersteunt ons B2B team uw bedrijf zodat de interne communicatie goed wordt ontvangen en efficiënt wordt toegepast.  

Want een gedreven, duidelijke communicatieve werking zorgt voor meer zuurstof binnen jouw onderneming.  En zo creëer je een aangename en energieke dynamiek doordat jouw onderneming wordt omringd door enthousiaste medewerkers.  En als bonus verhoogt het de productiviteit, loyaliteit, betrokkenheid en ambassadeurschap voor uw bedrijf. Dus waarom wachten? 

WELZIJN 

Wist je dat medewerkers die zich goed in hun vel voelen een troef zijn voor je bedrijf? Dit geldt zowel voor fysiek als voor mentaal welzijn.    

Want mentaal en fysiek fitte medewerkers functioneren beter, staan positiever in het leven en ervaren minder stress. En het hoeft nog niet eens een grote, tijdrovende investering te zijn. Aan de hand van een paar praktische oefeningen rond beweging en stress, kan de creativiteit en de groepsdynamiek al versterkt worden.   

Kortom, aandacht voor welzijn op de werkvloer loont. Je besteedt hier dan best ook preventief aandacht aan als werkgever. Voorkomen is beter dan genezen … toch?   

Met praktische workshops, concrete trainingen en leerrijke webinars ondersteunen wij jou en jouw werknemers in het optimaliseren van het welzijn op jullie werkvloer. 

LEIDERSCHAP 

Winst maken, doelen stellen, efficiënt werken, beslissingen nemen, … allemaal belangrijke en noodzakelijke taken voor de groei van uw bedrijf.  Maar wat voel je erbij als we aangeven dat de belangrijkste sleutel tot succes ligt bij de manier waarop je de medewerkers gidst waarmee je samenwerkt?  

Maar hiervoor dien je eerst bewust te worden van jezelf. Wat is jouw impact op anderen, hoe geef je leiding, hoe reageer je op bepaalde situaties, waar liggen blokkades en wat zijn jouw sterktes. Durf af en toe eens een stap achteruit te zetten en in de spiegel te kijken en laat je hierbij begeleiden.  

Wel deze spiegel kunnen we jou voorhouden binnen het B2B team. Ontdek een nieuwe reflectie en zie de nieuwe wegen waarbinnen je kan groeien als LEIDER en daarbij ook anderen kan gidsen naar zelfreflectie en groei. Want leiderschapsgroei geeft medewerkersbloei, geeft klantenvloei.  

Wij dragen jouw onderneming op handen en begeleiden jouw bedrijf naar groei. Daarvoor kan je individueel bij één van onze experten terecht of wij bundelen onze krachten en maken voor jouw bedrijf een plan van aanpak op maat.   

BEN JIJ KLAAR ALS ORGANISATIE OM JEZELF TE OVERSTIJGEN?