Ervaar de waarde om je kinderdagverblijf te laten coachen

Dat een kinderdagverblijf een belangrijke rol speelt in de opvoeding van het jonge kind, daar is geen twijfel over mogelijk. Meer en meer ouders zijn genoodzaakt om beroep te doen op een kinderdagverblijf in de buurt. Als ouder kies je een kinderdagverblijf dat

 1. voldoet aan je eisen als ouders. Als ouder heb je nu eenmaal bepaalde eisen voor je je kind bij iemand ‘vreemd’ achter laat.
 2. dezelfde waarden en normen deelt met jullie als ouders.

Voor een kinderdagverblijf is het belangrijk om een duidelijke missie en visie te hebben. Maar ook de waarden en normen moeten zichtbaar zijn. Vaak loopt het daar vast bij de kinderdagverblijven. Je hebt een doel voor ogen. Je wilt mee instaan voor de opvoeding van het jonge kind, zelfstandigheid aanleren, de ontwikkeling stimuleren en mee grote dingen verwerven. Echter, het uitbaten van een kinderdagverblijf gaat verder dan de verzorgende en spelende taken. Je beleidsplan moet in orde zijn, je team moet op dezelfde lijn staan en ook ouderbetrokkenheid is zeer belangrijk.

[activecampaign form=3 css=1]

Kinderdagverblijf

Hoe pak je dat allemaal aan?

Met Groeistof bieden wij een helpende hand. Samen met jullie brengen wij je kinderdagverblijf in kaart. Hierdoor krijgen we een zicht op wat er zeer goed loopt en waar nog geoptimaliseerd kan worden. Dit voor een sterke structuur en samenwerking binnen het kinderdagverblijf. Ga je een kinderdagverblijf openen? Schakel ons dan al op voorhand in en begin goed met jullie kinderdagverblijf voor kind en gezin!

Groeistof profileert zich daarom op 3 takken:

 • Leiderschap: Hoe kan je een goede leider zijn. Het vertrouwen tussen jou en de ouders en tussen jou en de medewerkers mag niet geschonden worden. Hoe pak je dit aan? Wij leren je alle tools en know how in onze trainingen rond leiderschap
 • Beleid: Waarom ben je gestart met je kinderdagverblijf en waar wil je naar toe? Wat vind jij belangrijk? Hoe pas je een kwaliteitsbeleid toe? We nemen je keuzes onder de loep en sturen bij daar waar nodig is.
 • Communicatie: Communiceren gaat verder dan de snelle gesprekjes aan de deur tijdens de breng- en haal momenten met de ouders. Ook de communicatie naar je medewerkers toe is zeer belangrijk. Hoe breng ik een slecht nieuws gesprek aan, het belang van non-verbale communicatie en de verschillende communicatie stijlen komen aan bod tijdens de training rond communicatie.

Samenwerken met een coach brengt je veel voordelen op:

 • Overzicht van je kinderdagverblijf.
 • Structuur wordt in kaart gebracht.
 • Optimaliseren van de werking.
 • Leren communiceren naar ouders en medewerkers.
 • Sterker staan in leiderschap.
 • Gevoel van samenhorigheid creëren.
 • Teamspirit versterken.
 • Trainingen op maat.
cropped Mieke pasfoto

Anti stress coach