Online coaching voor het onderwijs

We leven in uitdagende tijden, dat geldt ook voor het onderwijs: voor schooldirecties en hun leerkrachtenteam.

Er wordt verwacht flexibel te zijn, maar wanneer de regels zo vaak veranderen vraagt het veel van jou en je team om weer alles om te gooien. De werkelijkheid is vaak veel lastiger om het allemaal voor elkaar te krijgen.

Je moet je verdiepen in het online werk. Je probeert je team en leerlingen ruimte te geven om bij te benen, want je wil ze vooral niet nog meer druk opleggen. Maar ondertussen gaat alles wel verder. Moeten de leerplandoelen in het oog gehouden worden, maar ook het welzijn van de leerlingen en je team,  een online aanbod aangeboden worden, oudercontacten, werkgroepen en noem maar op.

Heel die organisatie vraagt veel meer van jou als directie en van jouw leerkrachten.

Je probeert je team zo goed mogelijk te begeleiden en te sturen, rekening houdend met wat er gevraagd wordt, maar ook rekening houdend met hun draagkracht.

In het onderwijs heb je te maken met vele facetten die allemaal goed moeten lopen. Hierin ondersteunt Groepspraktijk Groeistof middels online coaching en coachingstrajecten.

Wij zijn een online, multidisciplinair team verspreid over Vlaanderen. Wij starten vanuit eenieders hulpvraag om zo de hulp te bieden die nodig is. Ieder van ons werkt vanuit zijn eigen expertise, waardoor wij als groep ook een totaalaanpak kunnen bieden.

Wat kunnen wij voor jullie als school betekenen?

Zoals gezegd zitten we in uitdagende tijden en wordt er erg veel gevraagd van uzelf als directie, maar ook van jouw leerkrachtenteam. Zij houden alles draaiende. En leerkrachten die zich goed voelen en voldoende veerkracht hebben zijn essentieel voor een goede werking.

Maar ook voor de leerlingen is er een enorme impact op hun welzijn deze tijden. En ook zij hebben nood aan dat luisterend oor en voldoende veerkracht.

Daarom zijn wij er.

Om het welzijn van de leerkrachten en de leerlingen mee te ondersteunen. Om ze ruimte te geven om te ventileren.

Om uw leerkrachtenteam en uw leerlingen te ondersteunen kunnen wij het volgende bieden:

  • Individuele sessie van 1u bij één van onze .s (voor leerkrachten en leerlingen)
  • Groepsmoment voor leerlingen.
  • Groepsmoment voor leerkrachten met tips omtrent zelfzorg, work-life balance, structuur.
  • Vanuit onze verschillende expertises geven we allerlei oefeningen voor leerkrachten en leerlingen.
  • Infomomenten voor ouder(s).
  • Telefonische permanentie.

Wij werken altijd een programma op maat uit voor jouw school en in samenspraak met jouw school! Bied jij je team en je leerlingen graag wat extra ondersteuning op vlak van welzijn? Aarzel dan niet om ons te contacteren voor meer informatie.

[activecampaign form=3 css=1]

Testimonials

Ik had het niet verwacht!

Het zijn lieve mensen waardoor je je snel op je gemak voelt. Hierdoor heb je het gevoel dat je alles kan zeggen. Ze gaan dan ook echt met de zaken waar je mee zit of waar je tegen aanloopt aan de slag. Ik merkte na een paar sessies al verschil!

Leerling 5e jaar Humane Wetenschappen

Jullie verrichten prachtig werk Joke…mijn respect voor jullie is oneindig.

Kk blijf erbij .. ‘joke je hebt goud in handen!’.

Joke Roels individuele coaching

Opvoedingscoach, auti-coach, psychotherapeut, loopbaancoach

Evi Mans

Rouw coach

Filip van der Poel

Hypnose therapie

Katy Vanderstraeten

ADHD, Time-Focus en Balance coach

cropped Mieke pasfoto

Anti stress coach