Leren met omgaan angsten

Marlies Geypens

Iedereen heeft angsten, de ene laat er zich door leiden, de andere kiest er voor om dit niet te doen.

Welke angsten bestaan er? Ben jij je bewust van jouw angsten? Wat kan je doen om angsten om te zetten in positiviteit?

Soorten angsten

Wie is nooit bang geweest voor het donker, denkende dat er monsters onder het bed zaten? Of wie heeft ooit traantjes gelaten op de schoot van Sinterklaas of de kerstman? Je (her)kent het allicht wel.

Er zijn veel angsten die mensen kunnen doen verstijven van schrik:

  • spinnen
  • honden
  • onweer
  • tandarts
  • clowns
  • de dood
  • ziek worden

Waar ben jij angstig voor?

Ben jij je hier van bewust?

Als bonus ontvang je een begeleide oefening om je rustiger, minder angstig te voelen. De tekst van de oefening kan je hieronder eveneens downloaden.

Leren met omgaan angsten
Leren met omgaan angsten

Wat kan je doen?

Als baby worden we angstloos geboren, maar gaandeweg leren we van onze ouders, familie, vrienden angstig te zijn. Het wordt met andere woorden gecreëerd.

Iets wat gecreëerd wordt, kan ook afgeleerd worden. Het is dus een keuze. Stop nu met voeden waar je van af wilt.

Angst heeft ook wel een nut. Zo waarschuwt het ons voor echt gevaar, brand, een aanval…

Angst heeft nog meer positieve eigenschappen. Het is perfect mogelijk om van angst naar (zelf)vertrouwen te groeien. Angst laat ons zien waar je aan dient te werken. Het is een monitor naar persoonlijke groei, naar zelfreflectie. Het maakt je dan kritischer en laat toe om opportuniteiten te zien en te nemen.

Dit kan je doen door meer aan je eigenwaarde te werken, naar meer zelfliefde en aanvaarding van wie je bent.

Ik help jou graag in jouw zoektocht naar meer zelfvertrouwen, naar meer eigenwaarde, naar zelfliefde, maar vooral naar antwoorden waarom deze gevoelens zo sterk zijn en hoe deze dagdagelijks jouw leven beïnvloeden.

Welke oplossingen bestaan er?

Angsten hebben zeker nut, maar als het je leven overneemt, is het op lange termijn schadelijk. Het beperkt je mogelijkheden, maakt je ongelukkig. Gelukkig bestaan er oplossingen die jou helpen deze mogelijkheden wel te zien opdat jij de juiste keuzes kan maken. Ik licht hieronder graag even twee tools toe die ik tijdens mijn sessies gebruik:

Stel dat je angstig bent voor de dood, dan heeft het heel waarschijnlijk te maken met een vorig leven dat een minder aangenaam einde gekend heeft en dat neem je mee naar het nu.

SoulKey Therapie is een uitstekende methode om jou te begeleiden naar een past life regression, waarbij jij in staat bent om de nodige inzichten uit dat leven in positieve elementen om te zetten.

Het beantwoordt zo veel vragen. Andere levensvragen kunnen uiteraard ook, maar dit specifieke onderdeel is zo krachtig dat het leven van vandaag rustiger wordt en meer diepgang biedt. Soul Key Therapie is een zachte, veilige en life-changing methode die jouw ziel aan het woord laat. We gaan op zoek naar het primitiefste deel van je brein, dat instinctief, automatisch en onbewust je gedrag beïnvloedt. Na een Soul Key Sessie wandel jij ontspannen, stressvrij en spiritueel verlicht de praktijk uit, klaar om de juiste keuzes te maken.

Laat je verleden in het verleden, want er is alleen je toekomst.

Leren met omgaan angsten

Trauma Collapse Technique

“Ik zie het niet meer zitten.”

“’s Nachts slaap ik niet, overdag kan ik me niet concentreren.”

“Ik voel me hopeloos, ik schaam me, ik weet niet meer wie ik ben.”

Hebben ze tegen jou al vaker gezegd dat je er maar mee moet leren leven?

Dat hoeft niet meer. TCT is een op trance gebaseerde techniek, die

  • je burn-out, je angst of je depressie doelgericht aanpakt.
  • je helpt om inzicht te krijgen in wat jij écht wil.
  • je in staat stelt om anders in het leven te staan.

Wat je klachten, je symptomen, je ongerustheden ook zijn… Er is altijd een oplossing.

Trauma Collapse Technique is een nieuwe, unieke gesofisticeerde tool waarmee we in slechts 1 sessie positieve veranderingen bij je teweegbrengen, zonder opnieuw door de fysieke pijn van je trauma heen te gaan. Met deze baanbrekende methode pakken we samen elk mogelijk trauma aan.

Aan de slag met de begeleide oefening ‘Laat je angsten en emoties los’

Ga lekker zitten, gebruik van oortjes of hoofdtelefoon versterkt het effect, zorg dat je alleen bent en ongestoord de oefening kan beluisteren.