Lieselot De Tant

Zelfzorgcoach

Fijn je te mogen verwelkomen op mijn pagina! De kans is dus groot dat jij een ambitieuze

perfectionist bent die altijd klaar staat voor anderen en daarbij jezelf al eens durft weg te cijferen. Als dat het geval is, dan ben je hier op de juiste plek.

Ik ben Lieselot, de zelfzorgcoach van Online Groepspraktijk Groeistof. Uiteraard heb ik de nodige

relevante opleidingen gevolgd en praktijkervaring opgebouwd. Daarnaast heb ik ook een hele rugzak vol levenservaring, die me geleerd heeft om de theorie zelf toe te passen in de praktijk.

Wil je ontdekken hoe jij meer aan zelfzorg kan doen, wat zelfzorgcoaching precies inhoudt en hoe ik jou kan begeleiden naar minder prestatiedruk en meer levensgeluk?

Lees dan zeker verder!

“Schenk jezelf evenveel zorg & aandacht als je aan anderen geeft en voel hoe je open bloeit”

Wat is zelfzorg?

In de ogen van extreem zorgzame mensen, met weinig zelfvertrouwen en een neiging tot perfectionisme is zelfzorg een vorm van egoïsme. Er is simpelweg geen tijd om met jezelf bezig te zijn, laat staan om jezelf te verwennen. Tijd nemen voor jezelf komt wel op een later moment.

Herkenbaar?

Laten we eens kijken naar wat zelfzorg echt is:

Zelfzorg is – zoals het woord zelf zegt – zorgen voor jezelf. Door voor jezelf te zorgen, ontdek je wat jij nodig hebt om je goed in je vel te voelen. De kans is groot dat je altijd voor anderen zal blijven zorgen. Je kan echter pas goed voor een ander zorgen als je ook goed voor jezelf zorgt.

“Self-care is giving the world the best of you, not what’s left of you” – Katie Reed

Zelfzorg draait dus niet om jezelf wegcijferen voor anderen, maar wel om jezelf terugvinden. Voor mij betekent zelfzorg “ontdekken hoe jij overal en altijd jezelf kan zijn in onze maatschappij”. Ben jij klaar om de wereld (terug) het beste van jezelf te geven? Maak een online afspraak en zet de eerste stap naar meer zelfzorg.

Zelfzorgcoaching

Je wil graag wat meer tijd voor jezelf en hoort het anderen graag zeggen, maar weet niet hoe je dat in jouw agenda ingepland krijgt?

De theorie is mooi, maar hoe zet je dat om in de praktijk?

Zelfzorgcoaching is iets voor jou als je

 • heel veel stress ervaart in het leven
 • het gevoel hebt dat je vooral veel MOET en er weinig tot geen vrije tijd over blijft
 • veel ballen tegelijk in de lucht probeert te houden
 • een druk voelt om te presteren en altijd “aan” lijkt te staan
 • je mentaal en / of fysiek uitgeput voelt en snakt naar een beetje rust

De basis van onze samenwerking is vertrouwen. Ik luister naar je zonder enige vorm van oordeel en samen komen we tot oplossingen op jouw maat. Afhankelijk van jouw vraag passen we volgende methodes en / of technieken toe: positieve psychologie, ademhalingstechnieken, visualisaties, mindfullness, oplossingsgericht coachen, NLP, systemisch werk, … Kortom een combinatie van rationeel en intuïtief werk.

Herken je je in bovenstaande? Wil jij de eerste stappen zetten naar meer levensgeluk? Maak dan een online afspraak.

Opleidingen

 • Doorbraak Coach opleiding – zelfzorg, coaching skills & businesstraining – Els Van Laecke
 • Academy
 • Trauma & body work – Andrea Wandel – Els Van Laecke Academy
 • Keuzekompas coach – The Future Generation
 • Open Mind coach – Centrum Open Mind
 • Conversational Intelligence – Judith E. Glaser – WBECS
 • Overcoming Addictions: Certified Addictions-Informed Mental Health Professional (CAIMHP)
 • Psychotherapy Networker

Contactgegevens

Tot slot nog één van mijn belangrijke levenslessen: “Het leven is niet altijd eenvoudig. Daarom kunnen we maar beter het beste maken van wat er hier en nu is. Dit moet je zelf doen, maar niet alleen.”

Diensten Lieselot De Tant

Kennismakingsgesprek

30 minuten

0

Zelfzorggesprek

60 minuten

65

Toelichting diensten en informatie

Kennismakingsgesprek

Fijn dat je interesse hebt in mijn expertise! Of het nu gaat om meer zelfzorg, je perfectionisme aanpakken en / of je zelfvertrouwen een boost geven: via zelfzorggesprekken gaan wij samen aan de slag. We starten altijd met een kennismakingsgesprek. De basis is namelijk een wederzijds vertrouwen en dat kunnen we alleen opbouwen als wij ons goed voelen bij elkaar.

Heb je vragen? Wil je graag weten hoe ik werk en ontdekken of er een klik is tussen ons? Dan wil ik je graag ontmoeten. Via deze weg kan je een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek inplannen. Ik kijk er alvast naar uit!

Tot gauw,

Lieselot

Zelfzorggesprek 60 minuten

Fijn dat je interesse hebt in mijn expertise! Of het nu gaat om meer zelfzorg, je perfectionisme aanpakken en / of je zelfvertrouwen een boost geven: via zelfzorggesprekken gaan wij samen aan de slag. We starten altijd met een kennismakingsgesprek. De basis is namelijk een wederzijds vertrouwen en dat kunnen we alleen opbouwen als wij ons goed voelen bij elkaar.

Hebben we elkaar al ontmoet? Ben je even enthousiast als ik om samen het pad naar (meer) zelfontwikkeling te bewandelen?

Plan dan hier je afspraak voor een zelfzorggesprek.

Tot gauw,

Lieselot

Testimonials

Een tijdje geleden kwam ik met Lieselot in contact en ging ik in op haar uitnodiging om in enkele sessies kennis te maken met haar manier van werken en coaching. Zonder verwachtingen kwam ik terecht in een warme sfeer met een sublieme coaching. Coaching bij Lieselot staat voor een luisterend oor, niet aflatende vragen stellen en doortastendheid met voldoende ruimte voor eigen inbreng, gevoelens en behoeften. Als cliënt vind je bij Lieselot vertrouwen in je kunnen en eigenheid.

Marjolein Van De Sompel , Zaakvoerder Happy Beautiful People

Tijdens coachingsessies bij Lieselot vind je enerzijds rust en anderzijds houdt ze je – soms ook letterlijk – een spiegel voor. Hierdoor ga je bepaalde zaken in een ander perspectief bekijken en kom je met andere inzichten en vernieuwde energie terug buiten

Ingrid Tomsin, Osteopate Ingrid Tomsin, Osteopate Ingrid Tomsin

Dankzij mijn gesprekken met Lieselot sta ik nu waar ik jaren stiekem van heb gedroomd: zelfstandige zijn in een job waarin ik mijn ei kwijt kan. Lieselot kon heel goed filteren uit ons gesprek waar mijn sterktes en mijn interesses zitten. Ze heeft me heel veel bijgebracht door naar me te luisteren en dankzij haar talent in coachen

Kristien Ooms, Oprichter TalentQuest, Oprichter TalentQuest

Toen ik de stap had gezet naar begeleiding vonden de sessies online plaats. Eerst stond ik daar heel sceptisch tegenover. Lieselot had me aangeraden het een kans te geven, dit op mijn eigen tempo om te wennen aan het idee. En moet eerlijk toe geven het online gebeuren geeft je rust in je eigen

vertrouwde omgeving. Lieselot weet van aanpakken en stelt je gerust door gericht vragen te stellen of antwoorden te formuleren. De 1u30 durende sessie laat je ook toe om je emotie’s de vrije loop te laten, soms met een lach en een traan. Na een sessie ervaar ik een echt zen – gevoel. Kortom, Lieselot is een vrouw met het hart op de juiste plaats en een kei is haar vak. Kortom, een echte aanrader.

Kim D.

‘Het leven is een menu van Take Aways en aan het fornuis van een succesvol leven staat vijfsterrenchef Lieselot. Kies resoluut voor de suggestie(s) van deze sterrenchef, je krijgt meer dan je ooit had durven verwachten.’

Dit is een spontane gedachte die in me opkomt als ik aan Lieselot en haar begeleidingen denk.

Een 2-tal jaar terug maakte ik een moeilijke periode door. Ik had zware professionele en andere tegenslagen te verwerken. Ik besloot via de loopbaancheques van de VDAB begeleiding te zoeken. Na wat surfen op het internet, kwam ik toevallig bij Lieselot terecht. Een eerste intakegesprek verliep voor mij wat onzeker, maar heel vlug ruimde die onterechte onzekerheid plaats voor vertrouwen en geloof in beterschap. Ondertussen kan ik vertellen dat een sessie bij Lieselot gelijk staat aan

energie opdoen en houvast krijgen. Het is hoopgevend, levendig en je begrepen voelen. Ik kom er vaak met hangende schouders binnen, maar stap telkens weer vol hoop en goed gesterkt buiten. Op een keer regende het stevig toen ik van een sessie naar huis reed en ik kon alleen maar denken: ‘het regent geen druppels maar spiegeltjes op de weg naar huis.’

Zo verhelderend had ik onze ontmoeting toen ervaren. Ik kan nog uren doorgaan om mijn ervaringen te beschrijven, want bij elke sessie zijn ze weer optimaal aangepast aan wat ik op dat moment nodig heb. Lieselot is een sterrenchef in haar vak.

Zie je door het bos de bomen niet meer? Bonken vragen onophoudelijk in je hoofd? Ben je ongelukkig op het werk? Voel je je verloren? Denk je, ik ben niks waard? Of weet je gewoon niet wat je denkt of voelt? Gelijk in welke gemoedstoestand je je bevindt, panikeer niet. Lieselot luistert,

ontrafelt en biedt jou het beste menu aan. Ik ben nog vaste klant bij Lieselot want mijn honger is nog niet gestild In plaats van loopbaancoach noem ik haar liever lifecoach, omdat het veel beter weergeeft hoe volledig de begeleiding kan zijn. Ik schuif heel graag geregeld aan de tafel in haar ‘restaurant succesvol leven’ aan. Wat ben ik blij deze stap gezet te hebben. Dankjewel Lieselot.

Ann Marie Lauwaert, Herne
certificaat multidisciplinair team

Over mij