Moeder en dochter, een speciale relatie

Een speciale relatie gaat over een moeder en dochter. Het is een band die onvoorwaardelijk en begripvol is. Vrouwen zwijgen over hun kracht. Uithoudingsvermogen wordt bewezen bij het aanpassen aan het gezin en ook bij het opvoeden van een kind. Moederschap brengt weer veel opofferingen met zich mee en dit klinkt door als de dochter eenmaal moeder wordt.

Een dochter koestert altijd haar moeders culinaire hartigheden. Vele malen leeft een moeder ook plaatsvervangend via haar dochter. Een moeder is opgewonden over het regelen van dingen voor haar dochter of is overdonderd als ze haar voor de eerste keer over een jongen in het leven van haar dochter hoort

Moeder en dochter relatie.

Alle relaties doorstaan de beproevingen van de tijd en tienerjaren zijn meestal het moment waarop botsingen met de ouders opduiken. Wat meer opvalt is het verschil in mening en moeder en dochter moeten moeite doen om de relatie te verstevigen. Een moeder is alles vergevingsgezind en is niet vooringenomen over haar dochter. Correcties moeten zachtaardig zijn en het is ook nodig om met de veranderende tijden mee te gaan.

Een dochter is vaak een vriendin die een make-over voorstelt, een carrièremogelijkheid of ook tijd regelt om haar moeder van een persoonlijk uitje te laten genieten. Zorgzaamheid betekent niet altijd uitbundige cadeaus of familiediners. Aanbieden om te koken voor het avondeten of de tafel te dekken is weer de beste manier om een band met de familie te krijgen. De menopauze is vaak een stadium dat met depressie samenhangt en een dochter moet dit feit in het leven begrijpen.

Een moeder-dochterrelatie gaat over delen en zorgen. In tijden van ziekte of eenzaamheid grijpen we altijd naar de geruststelling in de moeders aanraking. Dit heeft magische en een balsemende werking. Kleine misverstanden uit de weg ruimen en open zijn met de opvattingen is heel belangrijk.

Huwelijk

Een dochters huwelijk is het meest prestigieuze en emotionele moment voor de moeder. Er komen gemengde emoties los, zoals geluk voor de dochter bij het vinden van een levenspartner en ook is er een zweem van geluk omdat de fysieke aanwezigheid gemist zal worden. Moederdag zijn speciale manieren om een band te scheppen. Een eenvoudig briefje, wat tijd in een café of een wandeling over de promenade is ook een prima manier om liefde aan een moeder te betuigen.

Groepspraktijk Groeistof is een online coachingsplatform. Coaches met verschillende disciplines staan online klaar om je te helpen op vlak van: loopbaan, gezin, persoonlijke groeien en rust.

moeder en dochter

 

 

Leave a Comment