Back to school

By Joke Roels

Alweer back to school. De zomervakantie zit er alweer op.. en het was de meest bijzondere zomervakantie ooit.
Niet de langverwachte zoals andere jaren.
Want kinderen waren al een hele lange periode thuis geweest van school en ook heel veel reizen waar men zo lang naar uitkeek werden geannuleerd.
Toch hoop ik dat jullie allen genoten hebben van het zomerverlof!

Back to school

Gelukkig kregen we van de overheid groen licht om alle kinderen terug te laten starten op 1 september. En kunnen zij weer back to school. Ritme en structuur zullen voor velen meer dan welkom zijn maar het zal zeker ook terug aanpassen worden. Het kan handig zijn om enkele dagen op voorhand al terug wat vroeger te gaan slapen en ook vroeger op te staan. Alsook om de kinderen al eens terug te herinneren aan de organisatie, planning en taken die van iedereen worden verwacht. Verrassingen zorgen voor onnodige stress, het zal voor iedereen terug spannend zijn en aanpassen worden.

Dit schooljaar zal voor veel leerlingen extra moeilijk worden om leerstof te verwerken. Ook de omstandigheden in school zullen lastiger zijn, zeker voor de oudere studenten. Zich een ganse dag concentreren met een masker op, zal extra vermoeiend werken. Wees extra geduldig wanneer de kinderen ’s avonds thuis komen van school en probeer in verbinding te blijven.

Communiceer en erken hun gevoel, luister naar wat ze willen delen. Het sociaal contact zal de kinderen en jongeren het meeste goed doen. Terug plezier maken met vrienden, communiceren met leeftijdsgenoten, elkaar steunen en terug uitkijken naar mooie momenten om te delen.

Het wordt een bijzonder schooljaar maar laten we het op een positieve manier bijzonder maken.

Succes aan alle leerlingen en studenten!

Liefs,

Joke Roels