De kracht van persoonlijke groei

Wat is de kracht van persoonlijke groei?

We willen allemaal meer zijn, doen en hebben grotere dingen, maar de meesten van ons creëren gewoonweg niet de resultaten die we willen. Als we gelukkiger willen zijn in het leven, al onze doelen willen bereiken en succesvoller willen worden, moeten we eerst harder aan onszelf werken dan we doen op ons werk of in onze recreatie.

Wat we worden is belangrijker dan wat we krijgen. In plaats van te denken aan wat we willen, moeten we nadenken over wat we worden. Wie we worden heeft direct invloed op wat we in het leven ontvangen. Wat we vandaag in ons leven hebben aangetrokken is te danken aan de persoon die we gisteren zijn geworden.

Meer over persoonlijke groeien

De geest is een krachtig iets. Als we ons omringen met arme en negatief ingestelde mensen, worden we – als we dat niet al zijn – zelf arm en negatief ingesteld. Als we ons omringen met rijke en positief ingestelde mensen zullen we ook rijker en positiever worden. Intern moeten we ons scheiden van degenen die zich niet willen uitbreiden, en we moeten hen die dat wel willen, vinden en met hen associëren. Dit is een waardevolle, maar niet gemakkelijke les die we moeten leren. Dit kan ook van invloed zijn op onze vrienden en familie die een sterke invloed op ons hebben, maar we moeten vastberaden zijn als we succesvol willen zijn.

De tijd en het geld van veel mensen wordt besteed aan hoe ze er aan de buitenkant uitzien; hun haar, make-up, kleren, lichaam en minder tijd wordt besteed aan wat ze van binnen doen. Geluk moet nooit worden gemeten aan wat we fysiek bezitten of hoe we er uitzien.

Investeren in je persoonlijke groei is onbetaalbaar en zo belangrijk. We mogen nooit stoppen met leren en nooit stoppen met onszelf te verbeteren. Verandering is onze grootste bondgenoot, maar velen verzetten zich ertegen. We kunnen veranderen, maar alleen als we dat willen. Het is een kwestie van keuze. We moeten onze geest herprogrammeren en een nieuw patroon van denken, voelen en zich gedragen en onmiddellijk een aantal van de nieuwe strategieën die we leren van het lezen van positieve boeken, cd’s, tijdschriften etc. in de praktijk brengen.

We hebben allemaal de grootste kracht in de wereld gekregen en dat is de kracht om te kiezen. Onze houding is het enige dat ons zal tegenhouden of vooruit zal helpen. We hebben de sleutel en het is aan ons of we de deur naar succes op slot doen of openen.

Groepspraktijk Groeistof is een online coachingsplatform. Coaches met verschillende disciplines staan online klaar om je te helpen op vlak van: loopbaangezinpersoonlijke groeien en rust.