De voordelen van loopbaancoaching

Wat zijn de voordelen van loopbaancoaching?

In de huidige tijd waarin de concurrentie onze wereld regeert en we zo druk bezig zijn om gelijke tred te houden met onze tegenstanders dat we daarbij ons leven uit het oog verliezen, kunnen we het ons niet veroorloven om vast te zitten in een beroep dat ons potentieel niet maximaal benut of ons niet de kans geeft om te groeien. Als je ooit het gevoel hebt dat je capaciteiten niet worden erkend in je beroep of je voelt je als een buitenbeentje, dan is de slimme keuze om een goede carrièrecoach te raadplegen

Ken jij de voordelen van loopbaancoaching?

Je coach zal je helpen je noden en verwachtingen van je job te identificeren en je helpen om uit te zoeken welke job het best bij je past. Hij zal je helpen om de vaardigheden, kennis en ervaring die je in de loop der jaren hebt opgebouwd te waarderen, wat van pas zal komen bij het opbouwen van contacten en het grijpen van de kansen die je wensen bevredigen. Een loopbaancoach kan u ook helpen bij het oplossen van uw arbeidsproblemen.

Het is de taak van de coach om de klant te helpen bij het goed beheren van zijn tijd en carrière, om ervoor te zorgen dat hij zijn kostbare tijd en moeite niet verspilt op een plaats waar zijn inspanningen niet worden gewaardeerd of beloond. De loopbaancoach zorgt samen met de professional voor de persoonlijke problemen die verband houden met het werk. De hoofdverantwoordelijkheid van de coach is om het professionele leven van de klant in perspectief te plaatsen en hem te helpen bij het evalueren van zijn opties in geval van een verandering zoals promoties, overplaatsing, verandering van baan of zelfs pensionering. Een goede loopbaancoach die zijn cliënt kan pushen om te blijven groeien en voortdurend vooruitgang te boeken in zijn vakgebied.

Groepspraktijk Groeistof is een online coachingsplatform. Coaches met verschillende disciplines staan online klaar om je te helpen op vlak van: loopbaangezinpersoonlijke groeien en rust.