De voordelen van ouder en tiener coaching

Belangrijke vragen vanuit coaching

Vraag aan de ouders:

 • Heb je het gevoel dat je tiener of pre-tiener een complete vreemde voor jullie is?
 • Zijn de communicatielijnen verbroken?
 • Maakt je tiener slechte keuzes of heeft hij het moeilijk op school?
 • Heb je het gevoel dat alle hoop op een normaal contact verdwenen is?
 • Zie je bijna geen opties meer?

Geen paniek er is HOOP!

Hedendaagse cultuur

Vandaag de dag zijn veel pre-teens en tieners meer gehecht aan hun leeftijdsgenoten en aan de cultuur van leeftijdsgenoten dan aan hun eigen familie. Velen nemen slechte beslissingen die hun leven en dat van jou negatief beïnvloeden.

 • Wat kunnen ouders doen om te voorkomen dat de gehechtheid tussen henzelf en hun kinderen afneemt?
 • Hoe kunnen ouders thuis een wereld creëren waarin kinderen zich ‘verbonden’ voelen met hun leeftijdsgenoten?
 • Is het mogelijk om opnieuw verbinding te maken?

JA!

Samengestelde gezinnen

Veel van de kinderen van vandaag zijn in een gemengde gezinssituatie terechtgekomen die misschien niet zo goed samengaat. Wanneer gezinnen samensmelten is er een ongelooflijke hoeveelheid verandering en met verandering komt er weerstand. Aanpassen aan twee deeltijde omgevingen kan erg moeilijk zijn voor kinderen.

 • Is het mogelijk om vrede te creëren in een omgeving vol woede en schuldgevoelens?

JA!

Het feit is … veel van de ouders van vandaag werden opgevoed in huizen waar ze zich tot zwijgen gebracht voelden, alsof ze zich niet meetelden en dat is niet wat ze wilden voor hun kind. Toch hebben ze moeite om manieren te vinden om de communicatielijnen met hun tieners te openen. Als gevolg daarvan hebben veel ouders de hoop verloren.

Het is tijd om te stoppen – Neem een adempauze – en heroverweeg!

Overweeg coaching voor je gezin

Met de steun van een bekwame coach kunnen ouders en tieners samenleven in een omgeving die geworteld is in vertrouwen, steun, respect en begrip – een omgeving die vrij is van straf en onverdiende schuld.

Coaching creëert:

 • Harmonie toen er ooit onenigheid was
 • Vreugde toen er ooit wanhoop was
 • Gemoedsrust toen er ooit sprake was van verwarring

Ouders kunnen het bewustzijn van hun eigen kracht om gedachten en gedrag te kiezen vergroten en leren zich af te vragen:

“Kies ik ervoor om iets te doen dat de afstand tussen mij en mijn kind vergroot?”

of

“Gaat wat ik ga doen me dichterbij trekken of me verder weg duwen van mijn kind?”

Door de verschuiving naar waardering – begrip – ondersteuning – respecteer onze kinderen en onze echtgenoten, kunnen tieners en pre-tieners gezonde verbindingen ervaren in het huis met de ouders en buiten het huis met hun leeftijdsgenoten.

Kinderen, het allerbelangrijkste in het leven van ouders

Kinderen betekenen meer voor ouders dan wat dan ook in deze wereld! Als ouders hebben ze nog maar weinig tijd voordat hun tieners het huis verlaten, weinig tijd om opnieuw verbinding te maken en hen te redden van jaren van afvragen: “Heb ik alles gedaan wat ik had kunnen doen? Had ik meer kunnen doen om een nauwere band met mijn tiener te creëren?” Tijd met tieners is kostbaar, laten we het niet verspillen! Wat je vandaag doet kan het pad effenen naar een prachtige, liefdevolle, betekenisvolle relatie met je kind die je door alle dagen van je leven zal voeren.

Ouders, er is een optie, er is hoop! Coaching levert meetbare resultaten op!

Ouders hebben de kracht om dingen anders te maken, om patronen te veranderen, om harmonie te creëren in hun eigen huis.

Wanneer ouders de hoop verliezen en overwegen hun kind of tiener in een programma te plaatsen, stel ik voor dat ze dat doen:

Stop – Neem een adempauze – en heroverweeg!

Terwijl sommige ouders hebben ondervonden dat coachingprogramma’s nuttig zijn, hebben sommigen het alleen maar erger gemaakt. Doordat ze zelf bang zijn om positief in te grijpen.
Of door alleen te focussen op het negatieve.

Laten we leren van de ervaring van anderen die hebben gezegd: “Als ik toen wist wat ik nu weet, zou ik mijn tiener nooit hebben weggestuurd!

Aangezien elke familie zijn eigen unieke situatie heeft en geen twee families gelijk zijn, is coaching een geweldig alternatief dat ouders de macht geeft om hun tieners op te voeden en het huis en de familie te creëren waar ze zo wanhopig naar verlangen!

Coaching filosofie

Mijn filosofie:

Ik geloof dat binnen elke ouder de kracht ligt om effectief en liefdevol hun tieners en pre-tieners op te voeden. En binnen elke tiener ligt de kracht om productief, zorgzaam en liefdevol te zijn voor de leden van hun familie.

Coaching is verankerd in het geloof dat mensen creatief, vindingrijk en compleet zijn, en dat in ieder van ons de kracht ligt om ons volledige potentieel te bereiken. Zodra we in staat zijn om die macht te ontketenen, kunnen we onze eigen persoonlijke, zelfgedefinieerde resultaten bereiken.

Coaching is een doorlopend partnerschap. Het is een reis om te ontdekken wie je bent en wie je echt wilt zijn. Het is een proces dat diepgaande, meetbare resultaten oplevert. Klanten komen tot coaching omdat ze op zoek zijn naar verandering of belangrijke doelen hebben die ze hopen te bereiken.

Coaching creëert harmonie als er ooit onenigheid was. Vreugde als er ooit wanhoop was. Gemoedsrust als er ooit verwarring was.

De meeste mensen streven naar een betere kwaliteit van leven. Ze willen meer vreugde en meer kwaliteitstijd met hun kinderen en tieners. Coaching kan hen helpen om de kracht van binnenuit te ontketenen, zodat ze hun doelen en dromen kunnen bereiken!

Maak kennis met onze gezinscoaches