Echtscheiding en rouw

Het verhaal van Vanessa en Bart
Reeds lang was dit vastgelegd..’ we zouden samen worden’, kenden elkaar van in ons jeugd, de klik was er meteen. Eerst waren we gewoon vrienden, nadien sloeg de vonk over.

Samen een huis gebouwd, 2 meisjes: Lauren en Marthe. Allebei een job waar we zielsveel van houden, tijd voor onze hobby’s, een uitgebreide vriendenkring,… kortom een ..sprookje. .Het geluk lachte ons toe..

En dan op een zomerse dag in augustus .Bart stuurde een sms vanop het werk. ‘ Ik wil vanavond met je praten’. Maakte mij niet direct zorgen ..Als Bart ergens meezat, dan wou hij daarover praten. .Ik ben eerder de stille. De meisjes waren bij oma en opa naast de deur.
En dan als bij donderslag: ‘ Ik ga bij je weg, kan het niet langer volhouden .Ik ben verliefd op een ander

Stomverbaasd keek ik hem aan: Is dit nou écht of speelde ik mee in een slechte film? Ik dacht van: Wat overkomt mij, ons? Heb ik iets verkeerd gedaan? Ik voelde mij als verdoofd. .kon precies niet meer nadenken.. Een hele zware periode in mijn leven..

Echtscheiding

Bij een echtscheiding gaat het ook om rouw, dan gaat het over levend verlies. .Afscheid nemen van een persoon , waar je tot voor kort veel liefde en vriendschap mee deelde( dacht je toch).
Je komt in een rollercoaster van gevoelens, woede, verdriet, angst, het niet meer zien zitten, eenzaamheid.. Echt een chaos in uw jouw hoofd … zoveel vragen, twijfels..
Dan zijn er ook dikwijls nog de kinderen.. die ook vele vragen en twijfels hebben.. Weten dikwijls ook niet hoe ze met deze nieuwe situatie moeten omgaan.. Moet ik kiezen tussen papa of mama? Wat met mijn spullen? Waar ga ik wonen?…

Als rouw-en verliescoach kan ik jou helpen om weer hoopvol naar een toekomst te kunnen kijken; opnieuw in jouw veerkracht te komen staan. Neem gerust contact voor een vrijblijvend gesprek ..en dan bekijken we even wat ik voor jou kan betekenen..

Tot dan! Lieve groet Ann

Echtscheiding en rouw

Boeken over echtscheiding en co-ouderschap

  • Het is maar een scheiding Van Wij naar ik – Marlies Slegers
  • Liefde in tijden van scheiden – Pep Degens
  • Lang en gelukkig uit elkaar- Bewust scheiden in 5 stappen – Katherine Woodward Thomas
  • Van Leed naar liefde – Claudia Krumme
  • Je kunt je leven helen – Louisa Hay
  • Heen en Weer als je ouders apart wonen – Marja Baseler
  • Het grote co-ouder doeboek – Petra Vollinga