Gelukkig zijn op je werk

Gelukkig zijn op je werk, hoe pak je dat aan?

Helaas verklaren veel mensen dat hun werkplek of baan hen ongelukkig maakt. Als dit iets is dat je geluksniveau beïnvloedt, kijk dan eens naar de volgende tips over hoe je kunt gelukkig zijn op je werk.

Laten we beginnen met te zeggen dat niemand permanent gelukkig is op zijn werkplek, en dat we allemaal wel eens te maken krijgen met dagen waarop we gewoon niet willen gaan. Er zijn echter bepaalde dingen die we kunnen doen om die dagen te vermijden. De eerste tip die ik je kan geven is om dingen nooit uit te stellen. Velen van ons hebben lastige cliënten gehad waar we gewoon niet mee om willen gaan, maar helaas kan dingen uitstellen er alleen maar toe leiden dat we ons ongelukkig voelen. Als je met zo’n situatie te maken krijgt moet je het snel aanpakken en afhandelen. Op die manier sta je er niet bij stil, en je zult een gevoel van prestatie hebben als het eenmaal gedaan is.

Monitor je workload

Overlaad jezelf niet met werk. Veel mensen nemen te veel werk op zich en worden gestrest en ongelukkig. Een van de beste tips zodat je kunt gelukkig zijn op het werk is je werklast onder controle te houden. Dat betekent niet dat je de lunch moet overslaan om werk gedaan te krijgen, want dat zal alleen maar je concentratie en je werk beïnvloeden. Als je achterloopt met dringend werk dan kun je altijd tegelijk eten en werken.

Je kunt de manier waarop je je over je werk voelt verbeteren door je werkruimte te personaliseren. Dit betekent foto’s van je geliefden opprikken of een foto op je bureau plaatsen. Als je je neerslachtig begint te voelen dan zal een snelle blik op je familie of zelfs je huisdier een glimlach op je gezicht toveren.

Gelukkig zijn op je werk? Leer nee zeggen

Een van de belangrijkste manieren om gelukkig te zijn op het werk is niet bang te zijn om nee te zeggen. Velen van ons voelen zich gestrest en onder druk gezet om ja te zeggen tegen collega’s als ze om hulp gevraagd worden, dit kan soms nog meer druk op onszelf leggen. Niemand vindt het leuk om nee te zeggen, maar ja zeggen als je het echt niet kunt of wilt, gaat ten koste van je geluk.

Een laatste stukje informatie dat ik je aanraad om gelukkig te zijn op je werk is je niet te bemoeien met dingen die je niet aangaan. Binnen het werk is hoe minder je weet soms beter, want het houdt je gericht op wat belangrijk is. Zo kun je je hersenen bevrijden van de stressvolle situaties waar je geen controle over hebt. Door de eenvoudige tips op te volgen die hierboven staan opgesomd, zul je ervoor kunnen zorgen dat je gelukkig blijft op je werk.

Groepspraktijk Groeistof is een online coachingsplatform. Coaches met verschillende disciplines staan online klaar om je te helpen op vlak van: loopbaangezinpersoonlijke groeien en rust.