Je vakantie plannen

Heb je ADHD dan is het niet altijd eenvoudig om in alle rust op reis te kunnen gaan. Je chaotisch functioneren en vergeetachtigheid, onrust in je lichaam en je overvolle hoofd kunnen jou ook op dat moment parten spelen. Als je echter op voorhand rekening houdt met deze symptomen, kan ook jij meer vakantierust ervaren.

Ik wens jou heel veel vakantieplezier!

Als ADHD,  Time – Focus – Balance coach kan je bij mij steeds terecht voor meer structuur, rust en balans in je LEVEN & TIJD.

Katy Vanderstraeten, verbonden aan Groepspraktijk Groeistof

vakantie plannen

1. Ga op zoek naar de juiste vakantieformule

Heb jij graag een drukke omgeving of verkies jij juist de rust? Heb je nood aan veel structuur of vrijheid tijdens de vakantie? Doet het jou goed om heel lang van huis weg te zijn of zijn enkele dagen voldoende? Kies je liever voor een vakantie ver weg van huis met heel wat uren transport of liever een dichtbij vakantie?

Als je antwoorden op deze vragen kan formuleren… kan je een vakantie plannen die bij jou en je gezin past.

2. Tref tijdig je vakantieplannen voorbereidingen

Bereid je vakantie tijdig voor zodat je niet teveel meer, last minute hoeft te doen en noteer de zaken wat je nog moet doen op een briefje. Werk dan in de maanden/weken voor de vakantie dat briefje taak per taak af.

3. Plan de eerste vakantiedagen

Reserveer alvast je overnachting, transport en activiteiten van de eerste vakantiedagen op reis zodat je in alle rust de reis kan starten.

4. Pak je koffer in rust in

Maak je valies aan de hand van mijn uitgebreide ‘Vakantie checklijst’. Deze gestructureerde lijst zal jou helpen in minder inpakstress.

5. Activiteiten

Zoek op voorhand activiteiten uit, die je ter plaatse kan doen MAAR plan niet te veel en go with the flow.

6. Neem je rust momenten

Zorg dat er voldoende activiteiten op het programma staan tijdens de vakantie, die jou kunnen helpen het hoofd op regelmatige basis rust te geven.

7. Vakantie dagboek

Misschien is een reisdagboek bijhouden wel iets voor jou, zodat je op een bewuste manier je vakantie kan beleven.

8. Checklijst

Vlak voor jouw vertrek, check, check en dubbelcheck!